Activiteiten

In de verschillende zalen van Wijkcentrum Waterkracht zijn vaste wekelijkse en maandelijkse activiteiten waarbij je welkom bent om aan te haken. Voor sommige groepen of activiteiten wordt contributie gevraagd. Neem voor meer informatie over de activiteit of de kosten contact op met de contactpersoon.

Daarnaast zijn er vaak losstaande (eenmalige) activiteiten zoals een extra spellenmiddag tijdens de vakantie, een lezing, een informatiebijeenkomst voor mantelzorgers, een filmvoorstelling. Deze activiteiten vermelden we op onze weekplanner die bij de balie te krijgen is. Houd ook onze facebook pagina in de gaten.

Wil je zelf iets organiseren binnen Waterkracht en heb je daarvoor een ruimte nodig? Bekijk de informatie onder Zaalverhuur. Wil je wel iets organiseren maar zijn de kosten niet betaalbaar voor je? Dan brengen we je graag in contact met de Zutphense fondsen. Die horen graag meer over jouw idee!

ZOMERPROGRAMMA

6 weken activiteiten in en om Waterkracht. Schilderworkshop, ouder-kind café, muzikaal kindertheater, kanotocht voor jongeren, spelletjesmiddag op maandagen, ontbijt op vrijdagen, muziek op schoot voor ouders met peuters. Genoeg te doen! Heb je vragen of wil je je aanmelden? Neem Contact met ons op.

VASTE ACTIVITEITEN

In verband met de Covid-19 maatregelen vinden veel activiteiten niet plaats. Heb je vragen? Neem contact met ons op.

Maandag

Wekelijks
9:30 tot 12:00u
Sjoelen

Open activiteit. Gratis. Consumpties voor eigen rekening
Wekelijks
9:30 tot 12:00u
Haak- en breicafé

Een gezellige groep om samen te handwerken en nieuwe dingen te leren en uit proberen. Ben je beginner, dan vind je in deze groep genoeg mensen die jou opwel willen helpen. Schuif lekker aan!
Wekelijks
10:00 tot 11:00u
Samen bewegen (women only)

Een uurtje bewegen, variërend van sportieve spelletjes tot gym oefeningen, van yoga tot zelfverdediging, van zumba tot kickboksen. Je hoeft niet superfit te zijn of de nieuwste sportkleding te dragen. Kom gewoon zoals jij je lekker voelt! Als jij bijvoorbeeld liever met hoofddoek op sport, ook prima! Heb je geen plek voor je kleine kinderen, neem maar mee, dan kijken we hoe het gaat.

Contactpersoon: Dorine, 0657 938693
Aanmelden mag, maar binnenlopen ook. (Info over prijs volgt, eerste keren is deelname gratis!)

Wekelijks
09:00-13:00u
Formulieren inloop

Heb je een brief gekregen die je niet begrijpt of spannend vindt? Moet je een ingewikkeld formulier invullen. Of heb je iets nodig van de Belastingdienst of het UWV maar begrijpen ze niet wat jij bedoelt? We kijken graag met je mee of helpen je bij je telefoontjes.

Dinsdag

Wekelijks
10:00 tot 12:00u
Volksdansen

Volksdansgroep Voor Ons Plezier
Contactpersoon: Elly Bertholet.
Telefoon 0575-516365
Maandelijks
Iedere tweede dinsdag van de maand
10:00-11:00u
Themabijeenkomst Oncologienetwerk
Meer informatie:
https://www.oncologienetwerkzutphen.nl/themabijeenkomsten/

Woensdag

Wekelijks
10:00 tot 11:30u
Doedels tekenen

Geef je creativiteit de ruimte! Doodles tekenen.

Wekelijks
10:00-11:00
Spreekuur Schuldhulpmaatje

Loop je achter met al je betalingen, heb je inmiddels zoveel betalingsregelingen dat je je vaste lasten niet meer kunt betalen, kloppen er regelmatig deurwaarders aan je deur? Wandel een keer binnen tijdens het spreekuur en kijk of een Schulphulpmaatje wat voor je kan betekenen om de boel weer op de rit te krijgen.
  
Wekelijks
14:00 tot 16:00u
Knutsel & Speelmiddag

Kinderen zijn altijd welkom om te knutselen en spelen in Waterkracht, maar op woensdag zorgt een groep buurtbewoners dat er regelmatig iets leuks te doen is. Check de FB pagina van Kids & Vertier in het Waterkwartier. Daarnaast is er in de vakanties vaak een extra theatervoorstelling.
Maandelijks
Iedere tweede woensdag van de maand
13:00u
Scootmobieltocht

Elke tweede woensdag van de maand vormt Waterkracht het vertrektpunt van de Scootmobieltocht. De tocht wordt georganiseerd door de Stichting Platform Gehandicapten en Chronisch Zieken (SPGCZ).
Contactpersoon Connie van der Tuin
Telefoon: 0610306511

Donderdag

Wekelijks
9:30 tot 10:30u
Gymnastiek

Meer Bewegen Voor Ouderen
Contactpersoon: Toos Stevens
Telefoon: 0575-526824
Wekelijks
13:00 tot 14:00
Samen lezen

Samen met anderen Nederlands lezen. Een gezellige manier om anderen te ontmoeten en je taal te oefenen. De activiteit wordt begeleid door vrijwilligers van het Taalhuis / Bibliotheek Zutpen. Er is een groep voor beginners en gevorderden. KOm gewoon eens kijken of het wat voor je is!
Contactpersoon Dorine Ruter
Telefoon: 0657 938693
Wekelijks
13:30 tot 14:30u
Spreekuur wijkteam

Zit u met een vraag voor de wijkagent, het sociaal wijkteam, buurtbemiddeling, woonbedrijf Ieder1 of gemeente, en wilt u graag persoonlijk iemand spreken? Loop dan gerust binnen tijdens het wekelijkse spreekuur.
Wekelijks
15:00 tot 16:30u
Huiswerkbegeleiding

Vind je het lastig om thuis aan de slag te gaan met je huiswerk, of zou je graag wat extra ondersteuning krijgen? Neem dan je huiswerk mee en kom samen met andere tieners bij Waterkracht studeren! Ook werken aan een spreekbeurt of presentatie kan. Laatste klassen basisschool en eerste klassen middelbare school.
Contactpersoon Dorine Ruter
Tel 0657 938693

Vrijdag

Tweewekelijks
9:30 tot 12:00u
Gespreksgroep 55+

Elke twee weken een boeiend gesprek, met een inleiding door een van de deelnemers.
Contactpersoon oneven weken: Ap Addink
Email addinka@kpnmail.nl
Telefoon: 0575-521157.
 
Wekelijks
10:00 tot 12:00u
Naai atelier / werkplaats

Onder begeleiding je eigen kleding verstellen, iets voor jezelf of je kinderen maken, leren patroontekenen. Deelname is gratis maar een vrijwillige bijdrage is welkom! Neem graag je eigen materiaal (stoffen, garen) mee als dat lukt!
Wekelijks
19:30-21:30u
Schaken junioren

Schaakgenootschap Zutphen
Contactpersoon: Jos Landsheer
Email: joslan@xs4all.nl
Telefoon: 0575-769076
Maandelijks
17:00-19:00u
Samen Eten

Elke laatste vrijdag van de maand eten we samen, iedereen is welkom. Je brengt zelf een maaltijd mee. Je favoriete recept? Een gerecht dat je nog van je oma leerde maken? Als je met 5 personen komt, neem dan genoeg mee voor 5 personen. We zetten al het eten op een lange tafel. Om 17:00u starten we met eten. Al het eten wordt gedeeld. Schuif lekker bij elkaar aan, of neem je vrienden en buren mee en eet samen aan tafel. Zo leer je nieuwe gerechten proeven en nieuwe mensen kennen!

Contactpersoon: Dorine Ruter
Email: post@wijkcentrumwaterkracht.nl
Telefoon: 0657-938693

Overige

  • Regelmatig is er een arts in Waterkracht aanwezig voor een medische keuring in verband met het verlengen van het rijbewijs. Moet je rijbewijs bijna verlengd worden en wil je je daarom laten keuren? Maak dan een afspraak via Regelzorg Rijbewijskeuringen via het landelijke telefoonnummer: 088 – 23 23 300.
  • Veel verenigingen huren wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een zaaltje bij Waterkracht voor een bijeenkomst of vergadering. Zo zijn er maandelijks lezingen van de NVvH, en komt het Fotografen Collectief elke twee weken bij elkaar. Wilt u meer informatie over deze bijeenkomsten, neem dan contact op met de betreffende vereniging.
  • Wil je zelf iets organiseren? Eenmalig of juist vaker? Leuk! Je kunt natuurlijk een zaaltje huren. Vraag ons naar de mogelijkheden en kosten. Ben je er nog niet helemaal uit hoe je het wilt aanpakken of loop je tegen wat praktische zaken aan? We denken graag met je mee. Voor financiële ondersteuning kunnen we je in contact brengen met de Zutphense fondsen.

Archief